Noorte purjetajate laager esmakordselt Kalana sadamas!

 

Hiiumaa spordikooli noored purjetajad täiendasid oma kogemustepagasit eelmisel nädalal treeninglaagris Kõpu poolsaare läänetipus asuvas Kalana sadamas.
Erinevalt spordikooli tavapärastest purjetamis­trennidest, mis toimuvad kas Kärdla sadamast või Orjaku sadamast merele väljudes, korraldas klubi seekordse laagri Kalanas, kus kõrvuti kunagine Kalana kalasadam ja veel lõpuni ehitamata Kalana jahisadam.
Klubiülem Kai Kallas ütles, et eesmärgiks seati võimalus tutvuda teistsuguste, avamere oludega, tulles välja nii-öelda mugavustsoonist.
Kuigi Kalana jahisadam veel valmis ei ole, siis laagrilisi see ei seganud. “Ega tänased maailmameistrid palju rikkalikumates tingimustes alustanud,” nentis Kallas.
Kahel päeval said 13 noorpurjetajat Optimistidel ja kahel Zoomil purjetades kogeda erinevaid ilma- ja mereolusid. Kallas, kes ise samuti kohal oli, rääkis, et esimesel päeval oli ilm peaaegu ideaalne, kuid tugevast edelatuulest oli laine veel nii kõrge, et suure sadama kai tagant välja ei mindud ja sõideti sadamaalal. Teisel päeval tahtis enamik lapsi end proovile panna avamerel purjetades. Kes laineid liiga kõrgeks pidas, sai sõita maale lähemal. Treenerid Anni Rätsep ja Ott Saar olid kaatriga lapsi saatmas ja jälgimas.
“Lapsed olid Kalanast vaimustuses,” kinnitas klubi­ülem ja lisas, et loodetavasti ei jää see viimaseks korraks, kui Kalanasse treenima tuldi: “Kui unistada, siis võiks paari aasta pärast siingi toimuda regulaarsed purjetamistreeningud.”
Kai Kallas kiitis majutust pakkunud Kalana puhke­küla pererahvast, kohalikku talunikku, kellelt saadi aiasaadusi ning lapsevanemaid, kes aitasid transpordiga.

 

 

/Kati Kukk, Hiiu Leht 31.08.21/