2022 parimad selgunud ja hooaeg lõpetatud!

(Olympicu meeskond kinkis oma auhinna noortele purjetajatele)

29.10 õhtul kogunesid Hiiumaa merelised inimesed Kärdla sadamas Yachts Service ellingusse, et koos panna punkt lõppevale hooajale.

Hiiumaa hooaja lõpetamine on kõigi saarel tegutsevate mereliste ühenduste ühispidu. Korraldamisel panevad seljad kokku SA Hiiumaa Sadamad, Sõru Merekool, Halulaev, Hiiu Purjelaeva selts, Black Team Estonia, Hiiumaa Vabatahtlik Merepääste selts ja Jahtklubi Dago ja seda juba viiendat aastat järjest!

Peol tutvustasid erinevad organistatsioonid oma tegevust ja mineva aasta kordaminekuid ning seati eesmärgid tulevateks aastateks.

Eesti Jahtklubide Liidu president Kalev Vapper tervitas kõiki Hiiumaa purjetajaid ja tõdes, et vaatab rahuloluga kuidas Hiiumaa purjetamine on viimastel aastatel jõudsalt elavnenud.

 

Hiiumaa vallavanem Hergo Tasuja, kes elab Hiiumaa purjetajatele väga kaasa ja on alati merelistel üritustel esindatud, tervitas ka seekord külalisi. Suurt rõõmu teeb, et valla tasandil nähakse purjetamises suurt potensiaali ja toetus Hiiumaa merendusele on suur.

Nii nagu igal aastal valisime endi seast need selle hooaja kõige silmapaistvamad ja tublimad. Kokku seitsmes kategoorias, millest neljas valisid parimad välja viie liikmeline komisjon ja kolmes selgusid parimad kohapeal rahvahääletuse käigus.

2022 aasta parimad on siin:

  • Aasta noorsportlane - Rutger Kursson
  • Aasta sportlane - Tauno Telvik
  • Aasta meeskond - Olympic (suured jahid)
  • Aasta meeskond - Bacchus (väiksed jahid ja Folkboodid)
  • Aasta merematk - Hiiu Purjelaeva seltsi paadimatk
  • Aasta tegu - 8 uut paati noortele purjetajatele, projekt mis toimus koostöös Hiiumaa Spordikooli ja Hiiumaa Vallavalitsusega
  • Aasta uustulnuk - “Hingelt mereline” brändi loomine noorpurjetajate toetamiseks.

Pidu jätkus bändi “Omad Poisid” ja DJ Ivar-Martin Voolaid valitud muusika saatel.

Hiiumaa purjetajad on õnnega koos, sest meil on nii palju häid toetajaid ja kaasaelajaid, selliselt uuele hooajale vastu minna on väga julge tunne. Ürituse ajal markeeris meie klubi kommodoor Sven Nuutmann ka ühe uue eesmärgi, mis täpsemalt, jäägu veel hetkel sellesse õhtusse, aga kui kõik sujub, siis juba uuel suvel on oodata midagi eriti võimsat siin Hiiumaal. Seda ikka noorpurjetajate ja Hiiumaa purjetamise jaoks laiemalt. Seni hoidke põidlaid!

Auhinna laua katsid meie super toetajad Tommylyy Paadipoest, aitäh, aitäh ja veelkord aitäh teile! Selline kaasaelamine ja toetus läbi hooaja on märkimisväärne! Aitäh Sportland, kes on alati Hiiumaa purjetajaid toetanud, alates uute paatide ostust lõpetades auhinnalaua katmisega! Eriti vinge auhinna pani aasta parimale meeskonnale välja IIU MEKK resto, enam kui 500€ väärtuses õhtusöök nende restos! Selle auhinna kinkisid Olympicu meeskond noortele purjetajatele, väga ilus tegu. Kärdla sadamas toimetav Hiiu Viiking  hoolitses aasta sportlase ja aasta väikeste jahtide parima meeskonna auhindade ees, pannes neile välja 100 eurosed kinkekaardid. Teame ju kõik, et purjetamine võrdub vihmas viiesajaste puruks rebimisega ja alati on vaja midagi paadil parandada, täiendada. Hiiu Viikingi poest kindlasti kõik selleks vajaliku saab. Ellingusse tõi rohelust ja hubasust Hebe-Kai Kann Jorjeni lillepoest, väsimatu naine, kellel headest mõtetest ja lahendustest puudust ei tule. Janu kustutasid Henkell ja Saku. Henkell on Hiiumaa purjetajatele juba tuttav nimi, nende alkoholivaba mullijooki oleme pakkunud erinevate ürituste raames auhinnalaual terve hooaja. Saku on Sõru Merekooli purjetajaid toetanud juba aastaid ja nii said kõik noorpurjetajad endale meelepärast maitsevett juua niipalju kui kulus. Eraldi sooviksime tänada veel Arno Kuuske Korraldaja OÜ-st, kes toetas meid peomööbliga ning oli asendamatu tehniline tugi nii kohapeal kui ka kogu ettevalmistuse ajal. 

SUUR AITÄH teile kõigile!

Eraldi väärib ära märkimist  Suuremõisa lossis tegutsevale Kapten Malm meeskond, üli proffesionaalne teenus, maitsev toit ja super tore personal! Aitäh!